Friday, 2 December 2011

THE IGNORE

 
AAAAAA
EEEEE
*sedang test suara .
hari ni auni nk cerita kt u all bout my friends .
auni syg sgt kwn2 auni ni .
muah muah muah baby <3<3<3
err , cukup keGEDIKan

mari kte brkenalan dgn ahli silap mata terkenal iaitu
 
 
IGNORE
 

dimulakan dgn

  • ALIA ZULAIKA
    AUNI ATHIRAH
    FATEN ALYANIE
    HARNANI
    NURUL ANIS IZZATY
    NURUL SYAZWANI
    SITI NOOR AZILAH

    aku suka kwn dieorg ni
    dieorg baik , lawak , serious , pandai , bising , touching2 sikit , suka membantu

    tu lah yg dpt aku rungkaikn walaupun bnyk lagi .
    tetapi malangnya 
    LANGIT TAK SELALU CERAH
    DI SEBELAH PETANG KAMI DILANDA RIBUT PETIR dan KILAT SALING SAMBAR MENYAMBAR
    membuatkn kami menitiskn air mata yang sgt bnyk .
    kami terpaksa meRELAkn hati
    menBIARkn 
    sang jejaka aka pemuda
    iaitu
     
    SITI NOOR AZILAH
     
    pergi melambai2kn tgnnya 
    blah dari RPS
    hidup kami kembali ceria wlpun x seceria dahulu .
    tapi bak kata pepatah 
    HIDUP MESTI DITERUSKAN
     
    dgn tiang patah sebelah
    kami berENAM
    menjalankn kehidupan seharian di
    kediaman VILLA 4 BG
     
    sama2 berkongsi cerita
    sama2 berkongsi makanan
    sama2 berkongsi solution for add math
    sama2 berkongsi homework
    sama2 berkongsi idea dan pendapat
    sama2 berkongsi novel
    dan
    sama2 berkongsi BOYFRIEND 
    (i mean: nenayo boyfriend , ehh2)
     itulah kami selepas kehilangan kawan .

    walaupun kami ni giler2 
    dan tidak lah seHOTSTUFF 
    kami tetap meneruskan misi kami
    untuk
     
    " MENONJOL DALAM EXAM 
    BIAR SENYAP DALAM KELAS "
     
    dan berkat kami study kt
    PERPUSTAKAAN AWAM NEGERI PERAK
    kami berjaya menjawab exam akhir tahun dgn 
    cemerlang , gemilang , dan
    xmampu terbilang .
     
    dan tahun hadapan aka 2012
    kami tetap akan bersatu menjadi 1 keluarga 
    dan 1 ikatan sahabat yg akan berkekalan(insyaAllah)
    walaupun mungkin berpisah dan berjauhan kelas.

    untuk pengetahuan semua
    IGNORE members
    semua nye hebat2 , superb !!!
    kami ada
    seorang PENGAWAS
    seorang STUDENT VOICES
    seorang AJK KEBERSIHAN
    seorang USTAZAH
    seorang  PRESIDENT KELAB SEJARAH DAN GEOGRAFI
    seorang yang SUKA TANYA SOALAN DAN SUKA JAWAB SOALAN DIA SENDIRI
    dan
    seorang student ADD SCIENCE

    kami saling melengkapi .(acece ayat)
     
    apabila xnk dtg ke sekolah
    kami tidak lagi bersatu
    kerana
    ahli IGNORE suka dtg sekolah
    kecuali aku
    hahaha.

    dan kami telah berjanji akan
    berjumpa
    selepas kami semua berjaya 
    mejadi manusia yang hebat

    aku dgn INSIGHT
    ati dgn LAMBORGHINI
    wani dgn CAMRY
    yanie dgn HILUX
    alia dgn ACCORD
    nani dgn SATRIA NEO
    zilah dgn SWIFT
    .

    berjumpa bersembang dan bergosip
    mungkin waktu tu xdek lagi gosip pasal artis cucuk2 ,
    mungkin xdk lagi kutuk2 org2 yg hebat
    mungkin xdek lagi cakap pasal copy paste
    tapi
    kami bercakap pasal kerjaya kami
    sebagai
     
    aku CHEMICAL ENGINEER
    ati DOCTOR PAKAR BEDAH JANTUNG
    wani THE PRINCIPLE at SMK RAJA PEREMPUAN
    alia DIRECTOR OF FORENSIC
    yanie DOCTOR PHYSIOLOGY
    nani THE TOP PHARMACIST at SYDNEY 
    zilah BEST ARCHITECT at UKRAINE    
     

    dan mungkin juga kami bercerita 
    tntg
    bakal SUAMI
    asyik.....(mcm indon sikit)
    hehehe ....
    dah berjaya
    kenalah ada suami pulak.

    tetapi yg pasti
    kami xkan lupa
    kawan2 kami yg lain
    especially eva n the geng 
    dan
    geng hostel

    doakan kami akan berjaya dan kembali bersatu 
    ONE FIND DAY ...
     
     annyeong nae sarang sarang sarang
    jalgayo nae sarang sarang sarang 
    means:
    selamat tinggal sayang !!!

    auni derimin sedih ke x ???



Sunday, 6 November 2011

sembelih menyembelih

ASSALAMUALAIKUM ...

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA .

ok today , i want to share about sembelih !!!
KHAMIS lepas , all form4 students (muslim only)
ada wat sembelihan . kn ad belajar tntg sembelih dlm agama .
so kami semua praktikkannya .

jujur aku ckp , im scared !!!
xdek keberanian for do that .
nk jejak kaki kt sekolah pagi tu pun aku dah getar2 .

after taklimat oleh hero2 sekolah
kami kena buat sndiri .
i partner with NURUL SYAZWANI

wani start first because im not confident i can do it .
wani berjaye .
urat marik n urat  halkum terputus .
consider halal untuk makan .

and then , nightmare when wani pujuk2 aku suroh buat jgk
ohh sudah .
ok fine aku wat jgk .

and the result is
BERJAYA ....times square
alhamdulilah .
just this nice word can i say that time .
happy giler .
mcm x caye aku berjaya sembelih burung puyuh tu
n mcm x caye aku tgk darah .
hahaha .
finally we enjoy sembelih burung puyuh .
aku 3 ekor wani 3 ekor .
hahaha .

auni derimin aku hebat


aku taw aku lmbt tulis entry ni . kwn2 aku semue dah tulis entry ni . klise .

Thursday, 3 November 2011

auni athirah mohd anuar



setelah hangpa bace post aku yg telah mencecah 
10juta 
ape korg pikir tntg aku 

adakah anda dpt mengagak 
bagaimana aku sebenarnya .

aku mcm ni :
  • kalau korg x penah tgk aku , sure korg akn ckp "mak aii , sombong + belagak nye " hohoho . itulah korg pnye hypothesis . aku ngaku muke aku mmg belagak sikit kalau 1st time jmpe . nk taw sbb ape aku wat muke gitu ?:
  • sbb yg pertama , aku x reti nk sembang ape wlpn dlm otak aku bnyk soalan nk aku tujukn . tp x keluar sbb mulut aku di kawal oleh hati aku .
  • sbb yg ke-2 , aku ni sound trouble sikit . hohoho . aku kalau x bg attention when u talking with me , totally i lost . 
  • sbb yg ke3 , aku mmg mcm tu
tp bile korg dah kawan dgn aku , aku tunjukkn diri aku yg sebenar . conclusion that u can state is 'hypothesis is wrong because auni athirah bukan budak belagak'


seterusnya ,
aku suke menyayi lagu ape2 aje . yang aku rase nk nyayi . kalau kt kelas , normally i duet with NURUL ANIS IZZATY .

next ,
i love writing and reading .

selain itu ,
aku suke mengarut n berangan.

aku suke artis KOREA !!!
yahooo,
yang ni mmg aku x boleh nk lepaskan .

seterusnya ,
aku kalau keluar , xsuke bwk
  • phone comei aku
  • duit kertas aku
  • coin aku
n when i want to buy something , aku terpakse lupekn niat aku sbb aku xdek DUIT !!!

lagi tntg aku ,
aku x suke pagang phone aku .
n later my friends will get anger !!!
hohoho

more ,
aku suke masak .
anything .

lagi ,
aku suke all type of food yg asasnya BIHUN


seterusnya ,

aku x suke org gedik2 and bangga2 cerite tntg boyfriend dieorg .
especially yg bangga bgtaw 'aku tgh couple dgn 40 org serentak ni'
go to the hell la .

ni baru 1/4 . nanti aku sambung ag .

auni derimin post aku baru 45 include this

Monday, 24 October 2011

KAJIAN AKU

 


last saturday  , i went to my kitchen .
before that , i have looked up recipe on my desktop .
i read all ingredients ....
mmmm ,, 
  • tepung roti , xdek
  • sosej , ada
  • H2O , ada
  • yeast , ada
  • butter , ada
  • egg , ada
  • gula garam , ada
aku dah la tgh kebosanan , so aku pun buat la makanan ni without presence of tepung roti .
hohoho , i change it . i use tepung gandum untuk buat sosej bun ni .
aku pu mula la menguli until jd doh .
mcm ni .

selepas itu , aku pun ikot la semua arah yg die suroh .

ni la raut wajah sosej bun aku . 
aku taw x kemas n x cantik .
well , im impatient .
seterusnya , masok kn dlm oven dgn kepanasan 200degree celcius .
masak selama 15 minit .
and the result is ...
tada ....... tada ..... tada ...........

ini lah hasil nya .
nanti2 , jgn nk gelak dulu . bace smpai abis dlu .

aku dgn bangge nye , makan la .
mak aiii ...
ni bun ke batu ?????????
hahaha ... keras semacam aje . 
tp sedap taw . 
btw , this my first experiment . 
i will try my best for the next time .
actually , aku wat bnde ni sbb aku nk jual .
aku nk beli ni :

HONDA INSIGHT ...
ni la yg aku nk ...
tp aku x maw gne duit umi dgn ayah . so aku kne kumpul duit la .

auni derimin RM120000.00

Saturday, 17 September 2011

5 org sahabatku aka BFF




adakah anda pernah terpikir , siapa BFF auni athirah ni ???
meh sini , teman nak jawab nye :
di dalam dunia ni ....
aku ada 5 BFF yg always with me
x kire la masa SENANG atau SUSAH ....
nk taw sapa ???
UMI
AYAH
KAKAK
DIBAH
dan
AFIQ

ni lah sahabat dunia akhirat aku .

BFF motivation
tu la UMI aku .
the owner of the name
SITI ZARIAH BT MOHD ASPAR !!!
always bagi aku kata2 semangat time aku DOWN , time aku GIVE UP .
ni lah insan yg ALLAH kurniakn untk aku .
bukan untk aku sorg tp untk kami adik beradik ....

BFF cool n supportive
yg ni pulak , AYAH aku .
MOHD ANUAR BIN ABDULLAH !!!
yg struggle buat last thesis untk prof aini .
nk taw ayah aku pngil aku ape ?
ALANG KOLANG .
hahaha .
kalau bab2 nk beli kereta or something about home(decorate)
mesti tanya aku
n aku selalu jugak join ayah aku tgk MUDAH.COM
carik kereta .(xmampu nk beli kete baru)

BFF giler2 n kewangan
NUR SYAZA AMIERA BT MOHD ANUAR
ni la kakak ku .
die kalau ajak wat giler2
memang best r .
ajak beli CHOCOTOP McD .
now study at KUIS , BANGI
course foundation managment .
die jugak yg selalu belaja aku .
hahaha .
die kaya tu yg selalu kene dgn aku tu .

BFF sing a song n muslimah sejati
ni adik bawah aku
anak ke 3
ANIS ADIBAH BT MOHD ANUAR
berada di tingktn 1 di SARJANA
....
her faveret ???
nyayi arr ..
kalau dulu
lagu2 yg sering diputarkn di radio ERA,HOT n so on
tetapi sekarang
lagu2 yg hanya diputar di IKIM fm
aka lagu nasyid la !!!adoi=.='
one more song "RING DING DONG"
by SHINee
aku bangga dpt adik n BFF mcm dibah ni
perubahan yg drastik tp bagus
alhamdulilah
doa umi ayah tercapai jugak
untk tgk anak2nya masok sekolah aliran agama
tp waktu test nk apply sekolah agama , aku x past .
nasib baik dibah ada.
alang sayang dibah sgt2 .

last ....

BFF game DIGIMON n suka carik pasal (annoying)
hahaha><
ni bongsu dlm family aku
MUHAMMAD AFIQ BIN MOHD ANUAR
also a hero in siblings .
hahaha .
die ni pulak ???
suka ajak aku fight games PS .
aku ni mane r reti sgt main2 ni(poyo)
aku just taw main game digimon ajelah pown .
hahaha.dan bile aku fight dgn die ni
n ditakdirkn aku menang ,
die akan BENGANG !!!
marah . x puas hati .
tu r die . tp best .
afiq UPKK nk dekat , baca buku .




setiap yg berlaku dlm hidup aku , sentiasa ditemani dgn mereka 5 org ini.susah senang di kongsi bersama .
itu lah erti persahabatan yg sebenar .
aku x boleh bernafas di dunia fana ini lagi sekiranya salah seorg drpd mereka x dek .
mereka adalah separuh dr nyawa aku .

cinta aku untuk mereka .
ALANG SAYANG UMI,AYAH,KAKAK,DIBAH,AFIQ SGT2......


auni derimin ni bukan jiwang la

Tuesday, 16 August 2011

AYAT AYAT CINTA

ayat2 ni biase nye org guna bile tgh HOT BERcouple
aku hanya memberi tips kpd pasangan2 ni aje . hahaha
shall we ??????
one ... two ... three ... START :
  • kalau i BUNGA , u MADU nyer
  • kalau i PELANGI , u HUJAN nyer
  • kalau i LAUT , u SUNGAI nyer ...
tp ni dah lame , time NENEK2 aku dah ade dah .
yg kt bawah ni paling LATEST la .
check it up :
  • kalau i PEN , u INK nyer
  •  
  • kalau i ADD MATH , u MATH MODE nye
  • r
  • kalau i MARKER PEN , u WHITEBOARD nyer
  •  
  • kalau i BM , u BI nyer
  •  
  • kalau i NASI , u LAUK nyer
  •  
  • kalau i MANGKUK , u SUDU nyer
  •  
  • kalau i PHYSICS , u SIVIK nyer
  •  
  • kalau i MORAL , u AGAMA nyer
  •  
  • kalau i ROTI , u JAM nyer
  •  
  • kalau i SPOON , u FORK nyer
  •  
  • kalau i KUALI , u PERIUK nyer
  •  
  • kalau i KERUSI , u MEJA nyer
  •  
  • kalau i CALCULATOR fx-350MS , u CALCULATOR fx-570MS nyer
  •  
  • kalau i OVEN , u MICROWAVE nyer
  •  
  • kalau i SARDIN , u TUNA nyer 
  •  
  • kalau i SEJARAH , u GEOGRAFI nye 

hahaha ....
itu saje yg dpt aku SERTA kn .
aku dah malas nk pikir .
korg pikir kn yg terbaik untk partner korg tu .
yg penting
COUPLE use BRAIN .
tgh dok dating tu bace buku SEJARAH .baru GEMPAK .

------------------------------THE END-------------------



auni derimin pengalaman mendewasakan kita . hahaha . poyo !




sape ade rase nk COPY bnde ni boleh asalkn korg letak name blog aku , bnde ni aku wat gan ATHIRAH n TBANG . bukan aku main amik yg sedia ade . harap maklum ><

Saturday, 2 July 2011

LARIAN SERENTAK 1MURID 1SUKAN 1MALAYSIA !

ASSALAMUALAIKUM

hari ni 1 malaysia lari sempena 1 Murid 1 Sukan . rps lari x jauh , just 1.5 km only . pusing 1 sekolah . penat x terasa la sgt , sbb dekat , best . lari2 , release stress . hahaha ><  lari dgn group IGNORE la , kte dpt number best . 0717 . hahaha . eva bg pilih2 number , so pilih la number tu . comel kn ? hahaha

ni la number nye . tp kn ? knpe pkai kertas ? nape x cetak number atas kain ? tengok tu , dah lunyai pown . 









auni derimin