Monday, 24 October 2011

KAJIAN AKU

 


last saturday  , i went to my kitchen .
before that , i have looked up recipe on my desktop .
i read all ingredients ....
mmmm ,, 
  • tepung roti , xdek
  • sosej , ada
  • H2O , ada
  • yeast , ada
  • butter , ada
  • egg , ada
  • gula garam , ada
aku dah la tgh kebosanan , so aku pun buat la makanan ni without presence of tepung roti .
hohoho , i change it . i use tepung gandum untuk buat sosej bun ni .
aku pu mula la menguli until jd doh .
mcm ni .

selepas itu , aku pun ikot la semua arah yg die suroh .

ni la raut wajah sosej bun aku . 
aku taw x kemas n x cantik .
well , im impatient .
seterusnya , masok kn dlm oven dgn kepanasan 200degree celcius .
masak selama 15 minit .
and the result is ...
tada ....... tada ..... tada ...........

ini lah hasil nya .
nanti2 , jgn nk gelak dulu . bace smpai abis dlu .

aku dgn bangge nye , makan la .
mak aiii ...
ni bun ke batu ?????????
hahaha ... keras semacam aje . 
tp sedap taw . 
btw , this my first experiment . 
i will try my best for the next time .
actually , aku wat bnde ni sbb aku nk jual .
aku nk beli ni :

HONDA INSIGHT ...
ni la yg aku nk ...
tp aku x maw gne duit umi dgn ayah . so aku kne kumpul duit la .

auni derimin RM120000.00